Palæstina/Israel

Det er næsten ubærligt at se på de begivenheder der udspiller sig i Gaza og Israel, og det er frustrerende at sidde og følge med i nyhederne uden at være i stand til at gøre noget som helst for at mindske lidelserne. Men det er også svært som gammel dansker at være vidne til at Danmark ikke længere har en stemme der kan løftes på den internationale scene når der sker sådan noget, Danmark har jo selv indført lovgivning der ligger i tråd med det som Israel nu dækker sig ind under.
Regeringen kan med lov bestemme om man må bo i et bestemt boligområde, på baggrund af sin etnicitet, uddannelse eller arbejdsmæssige situation, og Danmark fører også en politik hvor visse befolkningsgrupper oplever at have færre rettigheder end andre.

Mediernes og politikernes omtale af Palæstina/ Israel, drejer sig ofte om Israels “ret til at forsvare sig” og man kan let få det indtryk at det er jødedommen mod islam, eller fredelige bosættere mod terrorister. På den måde kan det være svært at opnå en konstruktiv dialog om hvad der kan gøres for at modvirke det de facto apartheidsystem som den Israelske stat udøver mod palæstinenserne.
Jeg har ikke selv den store viden om hvad der foregår i regionen, eller en dybere forståelse af problemet, men jeg er begyndt at lave research og tage kontakt til organisationer som har den indsigt som vi er mange der mangler, og her på siden vil jeg gerne samle en række links til organisationer, både jødiske og ikke jødiske, som arbejder for at palæstinensernes basale menneskerettigheder skal overholdes. Disse organisationer er følgende:

Newoutlook.dk – Den dansk-jødiske fredsbevægelse.

B’Tselem – Det Israelske informationscenter for menneskerettigheder i de okkuperede områder.

Jewish voice for peace – Amerikansk baseret organisation.

Na’amod – British Jews against occupation.

ICAHD – Israeli Committee Against House Demolition.

IJAN – International Jewish Anti-zionist Network.

Makan – Informativ side om baggrunden i Palæstina/ Israel.

Breaking the silence – Tidligere israelske militær personer som fortæller om deres oplevelser.

Mosaiske – Det Jødiske samfund i Danmarks hjemmeside.

Samtidigt må vi erkende at Israel defacto er et apartheid styre, og vi må overveje hvordan vi vil forholde os til det.
Se eventuelt filmen:Roadmap to apartheid, på Youtube.