Cafe møder

Jeg har længe haft lyst til at ændre lidt på den måde jeg laver mine aktiviteter på, det er okay at lave videoer og slå dem op på Facebook og så se hvilken respons de får og hvilke kommentarer og beskeder de afstedkommer, men jeg savner ærligt talt noget mere konkret feedback og modspil.

Derfor vil jeg gerne prøve at holde “cafe møder” med dem af jer der kunne have lyst til det. Tanken er at det kunne være rart at mødes med nogen af jer der også har lyst til arbejde for at ændre på de ting vi finder urimelige og umenneskelige, og at gøre det ansigt til ansigt, uden at vi nødvendigvis skal til at oprette foreninger eller lignende. Facebook er et fantastisk værktøj til at komme i kontakt med hinanden, men der kommer ikke meget ud af at vi liker og deler vores holdninger, eller kritiserer og udstiller dem vi er uenige med, de virkelige forandringer kommer af at mødes, lærer hinanden at kende, og finder ud af hvordan vi bedst kan koordinere vores kræfter fremover.

Jeg har den største respekt for de der arrangerer demonstrationer for deres sag, men jeg er desværre bange for at der ikke rigtig er noget der flytter sig på baggrund af demonstrationer, og derfor tror jeg vi skal gå mere struktureret efter at ændre det politiske landskab i Danmark.

Til næste folketingsvalg har vi 4 nye partier at stemme på: Frie Grønne, Veganerpartiet, Kristendemokraterne og Moderaterne, så allerede der har vi et anderledes politisk landskab end tidligere, måske vil det lykkes flere at samle vælgererklæringer, men det vil tiden vise. Ved det næste kommunalvalg om 4 år ser jeg også gerne at der er flere muligheder på landsplan. vi så i Sønderjylland at et Slesvigsk parti fik en borgmester, og ved valget i Tyskland så vi at et dansk parti kom i Rigsdagen, så hvorfor ikke et minoritetsparti næste gang, bestående af personer uden dansk statsborgerskab ? Eller et gymnasieparti ?   Hvis et mellemstort gymnasium uden de største byer bestemmer sig for at de vil have en ung i byrådet, så bør det være muligt for dem at samle underskrifter, opstille en fuld liste med kandidater, og med en vis sandsynlighed kunne få valgt en person i byrådet. Det er muligt, og jeg har jo selv prøvet at stille op til både Folketing, byråd og regionsråd, så jeg ved hvor lidt der egentlig skal til for at kunne opstille, hvis bare man gør sit forarbejde er det ikke så svært.

Det er eksempelvis sådanne emner jeg gerne vil kunne diskutere på cafe møder, eller hvilke andre emner i kan have lyst til at tage op.

Det behøver ikke være svært at arrangere cafe møder, det kan selvsagt gøres på en cafe, det kan være på et bibliotek, en skole eller et medborgerhus, eller det kan være hjemme hos nogen privat. Jeg lægger gerne selv hus til hvis nogen fra mit område i Vestjylland har lyst, og jeg kommer gerne rundt i landet til jer hvis i har lyst til at arrangere et cafe møde.

så tag kontakt til mig hvis i har lyst til at vi mødes i den virkelige verden.